Deltec MC500

endryu
Ikra
Ikra
Posty: 12
Rejestracja: 1 maja 15, 18:57

Deltec MC500

Postautor: endryu » 1 maja 15, 19:13

Witam . akwarium 60x45x45 , 121 l i odpieniacz Deltec MC600 pytanie czy nie będzie za duży, w gre wchodzi jeszcze Deltec MC500 ale kiedyś przy zmianie akwarium na wieksze Deltec MC600 bedzie jak znalazł .
endryu

Awatar użytkownika
Marcinus
Moderator
Moderator
Posty: 4230
Rejestracja: 22 października 04, 10:26
Lokalizacja: Łódź

Re: Deltec MC500

Postautor: Marcinus » 1 maja 15, 19:52

bierz MCE 600

endryu
Ikra
Ikra
Posty: 12
Rejestracja: 1 maja 15, 18:57

Re: Deltec MC500

Postautor: endryu » 1 maja 15, 20:10

dzieki za szybka odpowiedz a jaki jest minimalny litrarz akwarium aby użytkować odpieniacz Deltec MC600
endryu

Awatar użytkownika
Marcinus
Moderator
Moderator
Posty: 4230
Rejestracja: 22 października 04, 10:26
Lokalizacja: Łódź

Re: Deltec MC500

Postautor: Marcinus » 1 maja 15, 20:13

on jest dedykowany teoretycznie do baniaków od 150 litrów. jeżeli będzie za mocny to można go wyłączać na noc.

endryu
Ikra
Ikra
Posty: 12
Rejestracja: 1 maja 15, 18:57

Re: Deltec MC500

Postautor: endryu » 2 maja 15, 11:44

jeszcze mam pytanie czu taka lampa led http://allegro.pl/zetlight-aqua-led-242 ... 49495.html wystarczy do akwa 60x45x45 121l .pozdrawiam
endryu

Awatar użytkownika
Marcinus
Moderator
Moderator
Posty: 4230
Rejestracja: 22 października 04, 10:26
Lokalizacja: Łódź

Re: Deltec MC500

Postautor: Marcinus » 2 maja 15, 11:50

28W to trochę mało, trudno powiedzieć co przy tym urośnie, jakieś proste miękasy może dadzą radę. Szukałbym czegoś w granicach 60W , albo standard czyli T5 4x24W.

endryu
Ikra
Ikra
Posty: 12
Rejestracja: 1 maja 15, 18:57

Re: Deltec MC500

Postautor: endryu » 3 maja 15, 10:32

Tunze 6015 jedna pompa wystarczy na to akwarium
endryu

Awatar użytkownika
Marcinus
Moderator
Moderator
Posty: 4230
Rejestracja: 22 października 04, 10:26
Lokalizacja: Łódź

Re: Deltec MC500

Postautor: Marcinus » 3 maja 15, 10:38

będzie trochę za mało. proponowałbym bardziej dwie jvp 110 nano, wtedy będziesz miał lepszy ruch wody w całym akwarium.

endryu
Ikra
Ikra
Posty: 12
Rejestracja: 1 maja 15, 18:57

Re: Deltec MC500

Postautor: endryu » 27 lutego 16, 19:16

jaki wkład należy zastosować do Deltec MC600 ???
endryu

Awatar użytkownika
Marcinus
Moderator
Moderator
Posty: 4230
Rejestracja: 22 października 04, 10:26
Lokalizacja: Łódź

Re: Deltec MC500

Postautor: Marcinus » 27 lutego 16, 19:19

Możesz tam wrzucić co chcesz, czy to węgiel, czy coś na fosforany np. phosguard.

endryu
Ikra
Ikra
Posty: 12
Rejestracja: 1 maja 15, 18:57

Re: Deltec MC500

Postautor: endryu » 27 lutego 16, 19:23

czy dobrze rozumie moge zastosowac wkład w zależności od parametrów wody , bo na przykład wegiel zatrzymuje ,,wszystko"
endryu

Awatar użytkownika
Marcinus
Moderator
Moderator
Posty: 4230
Rejestracja: 22 października 04, 10:26
Lokalizacja: Łódź

Re: Deltec MC500

Postautor: Marcinus » 27 lutego 16, 19:25

Tak, możesz wrzucić tam co chcesz.
Węgiel nie zatrzymuje wszystkiego, wchłania głównie leki, toksyny itp.

endryu
Ikra
Ikra
Posty: 12
Rejestracja: 1 maja 15, 18:57

Re: Deltec MC500

Postautor: endryu » 29 lutego 16, 10:13

wata pyrlonowa moze być na poczatek startu zbiornika ?
endryu

Awatar użytkownika
Marcinus
Moderator
Moderator
Posty: 4230
Rejestracja: 22 października 04, 10:26
Lokalizacja: Łódź

Re: Deltec MC500

Postautor: Marcinus » 29 lutego 16, 10:48

Tak, tylko taką watę musisz czyścić co 2-3 dni, żeby nie nazbierało się tam zbyt dużo syfu.

endryu
Ikra
Ikra
Posty: 12
Rejestracja: 1 maja 15, 18:57

Re: Deltec MC500

Postautor: endryu » 3 marca 16, 09:41

żywą skałe kupiłem w erybce włożyłem ją do wody zasolonej po 48 h , czy to błąd ?
endryu

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości