W praktyce sprawdza się doskonale.
Praktykuję już kilka tygodni

Hunter pisze:Mało przekonujące jak dla mnie te argumenty...
Hunter pisze:Jak dotąd świat mi się nie zawalił widząc po nocy pół wiadra wody, a nie całe jak wieczorem sobie zakładałem.
Hunter pisze:Przewagą timera nad czujnikiem jest to, że każdy z nas ma go w domu i korzysta z niego na co dzień sterując oświetleniem. Nie twierdzę, że to doskonały pomysł, natomiast na pewno prosty i łatwo dostępny.
Ale jeśli ścigamy sie na uproszczenia to proponuję ten zawór pominąc a na smartfonie (lub innym budziku) ustawić sobie alarm który zainspiruje nas do wyłaczenia wody lub wymiany naczynia. Geniealne w swojej prostocie (zapewne przyznasz ?)
da siewespazjan pisze:Ja jednak chciałabym minimalnie regulowane nóżki (w 112l mam z prawej strony baniaka poziom wody z centymetr niższy niż z lewej, podejrzewam więc podłogę o bycie krzywą). Da się takie coś zrobić?
czytaj wyzej całe obciążenie bylo w granicach tonywespazjan pisze:2. Czy przy mniej więcej 250-300l muszę już się zastanawiać nad wytrzymałością podłogi?
zwykła plyta meblowa 18mm i mozesz nawet go sobie wypuscic na 15 cmwespazjan pisze:Czyli szerokość stelaża do 60cm wysokości nie może przekroczyć 30cm. Czy możliwe jest zrobienie blatu szerszego niż szerokość "nóg"? Teraz tak mam, ale tylko 5 cm różnicy i mały litraż. Da się zrobić? Ile maksymalnie, żeby było bezpiecznie? Jak się za to zabrać? Blat robić też stalowy?
da się tylko trzeba dobrze zaprojektować stelażwespazjan pisze:Da się, czy wymagałoby to dodatowych centymetrów szerokości, których nie jestem w stanie zdobyć? Ewentualnie zrobię drzwiczki na wolnym boku a tam gdzie tapczan zostanie niezabudowane.
Agata tłumaczyłem ci robisz stelaż taki jak ci rozrysowałem i po prostu dajesz szerszy blat to cala filozofia a jak masz obawy to daj blat 36mm zamiast 18mmwespazjan pisze:Najbardziej martwią mnie te ograniczenia szerokosciowe
barttsw pisze:zwykła plyta meblowa 18mm i mozesz nawet go sobie wypuscic na 15 cm
barttsw pisze: a jak masz obawy to daj blat 36mm zamiast 18mm
Mattija2 pisze:weź się w garść i pogadaj z teściem/mężem i nie graj pod ich dyktando
Mattija2 pisze:Nierdzewka jest trochę drogim rozwiązaniem, chyba że robisz sumpa którego chcemy Ci wyperswadować - wtedy ok. Nikt nie chce Ci tu doradzić na złość.
Mattija2 pisze:Chcesz zrobić naprawdę fajny projekt a nie możecie tapczanu przesunąć choćby o 10-20cm w drugą stronę? Obsługa akwarium które prawie styka się z drugim meblem przysporzy Ci tyle nerwów, że trochę szkoda Twojego zapału.
kodzaj11 pisze:Szafe przesuwana w ten rog a akwarium w miejsce szafy i problem rozwiazany tadam !
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 15 gości