Hej,
akwarystyką zajmowałem się 2-3 dekady temu i szczerze to mało co pamiętam. Chcę teraz wrócić do tego - trochę ze względu na sentyment, trochę dzieciaki chcę tym zarazić.
Sprzęt mam, powolutku składam go, więc czas najwyższy pomyśleć o obsadzie. Kilka pomysłów już mi lektura wybiła z głowy i chyba potrzebuję wsparcia;)
Zbiornik: 360 l (120x50x60 - 60 to wysokość)
Podłoże: aktywne plus plaża
Światło: Ultra Slim BI 90 Aquael (90W)
Filtr: kubełek Ultramax 2000 Aquael, Tube Pro
Parametrów jeszcze nie znam (akwarium nie jest jeszcze do końca urządzone i zalane), ale będę je dobierał do obsady. Wodę planuję RO, więc będę miał dość dużą swobodę.
W akwarium będzie CO2 i nawozy.
Chciałbym mieć nieryski (~20 sztuk), neonki (~40 sztuk) i krewetki neocardina (~20 sztuk początkowo).
Chciałbym też jakiś haremik, najlepiej żerujący od taflą. Nie za duże ryby, niezbyt skoczne.
Będę wdzięczny za rady czy coś zmienić z planowanej obsady i co dodać na górę.
Dzięki:)
Łatwa obsada
Regulamin forum
Jeżeli chcesz pomocy lub rady związanej z obsadą zbiornika powinieneś udzielić niezbędnych informacji o swoim akwarium i sposobie jego prowadzenia. TUTAJ jest dostępny wzór tworzenia nowych tematów.
Jeżeli chcesz pomocy lub rady związanej z obsadą zbiornika powinieneś udzielić niezbędnych informacji o swoim akwarium i sposobie jego prowadzenia. TUTAJ jest dostępny wzór tworzenia nowych tematów.