Jaka obsada do akwarium 100l

Regulamin forum
Jeżeli chcesz pomocy lub rady związanej z obsadą zbiornika powinieneś udzielić niezbędnych informacji o swoim akwarium i sposobie jego prowadzenia. TUTAJ jest dostępny wzór tworzenia nowych tematów.
Awatar użytkownika
barttsw
Aqua Rodzina
Aqua Rodzina
Posty: 8190
Rejestracja: 4 maja 15, 11:44

Re: Jaka obsada do akwarium 100l

Postautor: barttsw » 4 kwietnia 18, 17:17

0.2 ph to bardzo duzo ogolnie paski nie nadajasie do niczego

DaveProzny
Ryba
Ryba
Posty: 188
Rejestracja: 30 grudnia 17, 17:57
Lokalizacja: Gdańsk Przymorze

Re: Jaka obsada do akwarium 100l

Postautor: DaveProzny » 4 kwietnia 18, 18:28

Poza szybkim i drogim na dłuższą skalę sprawdzaniem niedokładnych parametrów.

Graceja
Ikra
Ikra
Posty: 14
Rejestracja: 3 kwietnia 18, 18:56

Re: Jaka obsada do akwarium 100l

Postautor: Graceja » 4 kwietnia 18, 18:56

Żeby zaraz nie było, że czegoś nie dopisałam :
http://pwik.brzeg.pl/woda/jakosc/

Awatar użytkownika
Donayo
Narybek
Narybek
Posty: 33
Rejestracja: 14 lutego 18, 04:02
Lokalizacja: Poznań

Re: Jaka obsada do akwarium 100l

Postautor: Donayo » 4 kwietnia 18, 18:57

Akurat u mnie te 0,2PH dużej różnicy nie robi.
Ale oczywiście lepiej polegać na kropelkowych.

Awatar użytkownika
barttsw
Aqua Rodzina
Aqua Rodzina
Posty: 8190
Rejestracja: 4 maja 15, 11:44

Re: Jaka obsada do akwarium 100l

Postautor: barttsw » 4 kwietnia 18, 20:51

To mam jasnosc jutro cos dobiore jak sie wyrobie

Awatar użytkownika
barttsw
Aqua Rodzina
Aqua Rodzina
Posty: 8190
Rejestracja: 4 maja 15, 11:44

Re: Jaka obsada do akwarium 100l

Postautor: barttsw » 5 kwietnia 18, 08:07

a więc tak Ph 7,4 i gh okolo 15 wiec woda twarda i lekko zasadowa pytanie jestes wstanie zmienic te parametry czy raczej zostaniesz przy tych

Graceja
Ikra
Ikra
Posty: 14
Rejestracja: 3 kwietnia 18, 18:56

Re: Jaka obsada do akwarium 100l

Postautor: Graceja » 5 kwietnia 18, 15:16

Mogę zmienić

Awatar użytkownika
barttsw
Aqua Rodzina
Aqua Rodzina
Posty: 8190
Rejestracja: 4 maja 15, 11:44

Re: Jaka obsada do akwarium 100l

Postautor: barttsw » 5 kwietnia 18, 18:54

Ok to czekaj na obsady bo troche mam do zrobienia

DaveProzny
Ryba
Ryba
Posty: 188
Rejestracja: 30 grudnia 17, 17:57
Lokalizacja: Gdańsk Przymorze

Re: Jaka obsada do akwarium 100l

Postautor: DaveProzny » 7 kwietnia 18, 07:28

Co ci sie podoba? Kolorki czy srebro?

Graceja
Ikra
Ikra
Posty: 14
Rejestracja: 3 kwietnia 18, 18:56

Re: Jaka obsada do akwarium 100l

Postautor: Graceja » 7 kwietnia 18, 11:16

Bardziej poszłabym w kolorki.

DaveProzny
Ryba
Ryba
Posty: 188
Rejestracja: 30 grudnia 17, 17:57
Lokalizacja: Gdańsk Przymorze

Re: Jaka obsada do akwarium 100l

Postautor: DaveProzny » 7 kwietnia 18, 11:24

Pawie oczko się kłania. Można też tam harem molinezji upchnąć chyba, ale niezbyt kolorowych. Ogólnie do 100L dość małe rybki. Jak będziesz zmieniała to ramirezka lub kakadu. Poszukaj w google gupikarium i się zainspiruj. Najlepiej zamieść na forum.

Awatar użytkownika
barttsw
Aqua Rodzina
Aqua Rodzina
Posty: 8190
Rejestracja: 4 maja 15, 11:44

Re: Jaka obsada do akwarium 100l

Postautor: barttsw » 7 kwietnia 18, 11:35

jezeli nie bedzie zmian parametrów to masz ryby do wyboru
gupik
platka
zyworodka endlera

jak byla zmiana parametrow moge dobrac cos ciekawszego
lub dobrana para Amatitlania nigrofasciata
gurami jje
DaveProzny pisze: Można też tam harem molinezji upchnąć chyba
w czym w 80 cm
wez nie pisz jak nie masz pojecia nie mam czasu na prostowanie takich bredni

DaveProzny
Ryba
Ryba
Posty: 188
Rejestracja: 30 grudnia 17, 17:57
Lokalizacja: Gdańsk Przymorze

Re: Jaka obsada do akwarium 100l

Postautor: DaveProzny » 7 kwietnia 18, 11:41

Gdzieś czytałem że 120l może być. Albo to były centymetry. Ale napisałem chyba. W każdym razie żyworódki polecam, wytrzymałe, kolorowe rybki

Awatar użytkownika
barttsw
Aqua Rodzina
Aqua Rodzina
Posty: 8190
Rejestracja: 4 maja 15, 11:44

Re: Jaka obsada do akwarium 100l

Postautor: barttsw » 7 kwietnia 18, 11:46

DaveProzny pisze:Gdzieś czytałem że 120l może być
czytaj ze zrozumieniem raczej chodzilo 120 cm

DaveProzny
Ryba
Ryba
Posty: 188
Rejestracja: 30 grudnia 17, 17:57
Lokalizacja: Gdańsk Przymorze

Re: Jaka obsada do akwarium 100l

Postautor: DaveProzny » 7 kwietnia 18, 11:51

Wiem. Barttsw co z Malawi? Jakby co mieszkam w Gdańsku, na stronie wodociągów jest tylko gh. Pomożesz?

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości