![Obrazek](https://i.imgur.com/d2i8ttR.jpg)
Nie wiem czy to jakaś kryptokoryna czy coś w ten teges. Ale ta czerwona ludwigia ze zdjęcia gubi liście. OK, wiem, że musi odchorować swoje, a ma co, bo mi gostek z Allegro sprzedał odcięte łodygi bez korzeni. Widzę, że blednie, nie wiem czy mam dodać jakiś nawozów czy zmienić światło (zapewne jedno i drugie).
Nie chcę ultra wypasionego światła, ale żeby to widmo było ciut lepsze, żeby czerwone rośliny miały jakieś szanse pozostać czerwone. Wiem, że przy ledach nie patrzy się na pobór prądu, tylko na lumeny, to jaki jest przelicznik, że tak powiem? Bardzo mi się podoba kształt tego mojego smart leddy, bo się to montuje na jednym boku, nie dwóch, a ja mam szybę na kątownikach i chcę by ta większa luka w szybie była z tyłu ze względu na kable od grzałki/filtra. Mnie interesują tylko gotowe rozwiązania all in one, nie będę się bawiła w lutowanie, dawanie kilku listw, czy coś takiego. Jestem starą babą i chcę to załatwić po najniższej linii oporu. Kupuję światło, rozpakowuję, sakładam, gotowe.
Długość akwarium (i szerokość też) to 30 cm, a wysokość 35 cm.
Nie planuję co2, tylko samo carbo + nawozy