Konwersja Forum
Re: Konwersja Forum
Popieram.
Witam
Obecny wygląd forum jest wyglądem finalnym. Teraz pracujemy nad dodatkami typu rangi itp, dojdą pewnie też jakieś poprawki kosmetyczne.
Czekam na uwagi, propozycje itp.
P.S. Proszę wziąć pod uwagę że nie da się wszystkim dogodzić
Obecny wygląd forum jest wyglądem finalnym. Teraz pracujemy nad dodatkami typu rangi itp, dojdą pewnie też jakieś poprawki kosmetyczne.
Na pewno trzeba się przyzwyczaić, nie wiem, czy oczy będą lubić taki kontrast.
Jest Oki. Ponoć białe literki na czarnym tle mniej męczą oczy. Menu trochę męczące, musiałem się trochę naklikać żeby wyświetliło nieprzeczytane posty, ale pewnie kwestia przyzwyczajenia.
A właśnie. Co z tymi załącznikami? Serwer przyjmuje już fotki?
A właśnie. Co z tymi załącznikami? Serwer przyjmuje już fotki?
trochę przekobinowane te kolory,
białe tło to jednak białe,
książki też czyta się przecież z czarnym nadrukiem na białym tle
białe tło to jednak białe,
książki też czyta się przecież z czarnym nadrukiem na białym tle
Szkoda, że już po kliknięciu na rybkę nie przenosi do pierwszego nieprzeczytanego postu. Było to wygodniejsze niż ten mały ptaszek, szczególnie na telefonie.
W drodze ku Tanganice
A wiec poprawki na forum trzeba podzielić na techniczne i wizualne.
TECHNICZNE
-po kliknięciu w ikonkę ma przenosić do ostatniego nieprzeczytanego postu (myślę że do zrobienia)
-tapatalk (będzie)
-walka z bootami (trwa, staram się w miare na bierząco, modowie lubią kasować )
-zmiana kolorow nicow by deXterowi dać róż (myślę że do zrobienia)
-ogólne działanie forum jest nie do zmienienia, trzeba się przyzwyczaić
WIZUALNE
-rangi się robią
-mozemy zmieniac kolory do woli. Tylko na jakie. Zastanawiam się czy tej bieli w chmurkach nie dać na szaro, a tylko zostawić jako nowy post niebieską rybę.
Czekam na konstruktywne propozycje i uwagi
TECHNICZNE
-po kliknięciu w ikonkę ma przenosić do ostatniego nieprzeczytanego postu (myślę że do zrobienia)
-tapatalk (będzie)
-walka z bootami (trwa, staram się w miare na bierząco, modowie lubią kasować )
-zmiana kolorow nicow by deXterowi dać róż (myślę że do zrobienia)
-ogólne działanie forum jest nie do zmienienia, trzeba się przyzwyczaić
WIZUALNE
-rangi się robią
-mozemy zmieniac kolory do woli. Tylko na jakie. Zastanawiam się czy tej bieli w chmurkach nie dać na szaro, a tylko zostawić jako nowy post niebieską rybę.
Czekam na konstruktywne propozycje i uwagi
Białe literki na szarym tle - OK
Szare literki na szarym tle - NOK
Brakuje niebieskiego.
AquaForum zawsze się mi kojarzyło z kolorem niebieskim.
Szare tło, troszkę jaśniejsze tło postów - zbyt mały kontrast, jak dla mnie posty się zlewają. Przydałoby się albo przyciemnić tło do niemal całkiem czarnego lub rozjaśnić delikatnie tło posta. Czcionka wtedy obowiązkowo biała.
Szare literki na szarym tle - NOK
Brakuje niebieskiego.
AquaForum zawsze się mi kojarzyło z kolorem niebieskim.
Szare tło, troszkę jaśniejsze tło postów - zbyt mały kontrast, jak dla mnie posty się zlewają. Przydałoby się albo przyciemnić tło do niemal całkiem czarnego lub rozjaśnić delikatnie tło posta. Czcionka wtedy obowiązkowo biała.
Akwaria kiedyś: 240l 72l 3x28,8l 112l Obecnie: 72, 105, 750, 725l
http://www.siepomaga.pl/
Na pewno, naprawdę, od razu, po prostu, na razie, hodowca, reguła, rzadko, żaden, w ogóle, włączać, co najmniej...
http://www.siepomaga.pl/
Na pewno, naprawdę, od razu, po prostu, na razie, hodowca, reguła, rzadko, żaden, w ogóle, włączać, co najmniej...
Aigel pisze:Witam
A może jest możliwość aby każdy użytkownik wybierał kolor tła i czcionki wg własnych preferencji gdzieś w ustawieniach forum?
Wtedy wszyscy będą zadowoleni.
Wg mnie jasne jednolite tło z czarną czcionką jest optymalne. Obecnie fragmenty cytowane się niemal nie wyróżniają.
- skrzatekMK
- Akwarysta
Taka personalizacja per user była by fajna. Ale jeśli nie to wg mnie to ten czarny mógłby być bardziej jasny - szarawy.
Mi nie otwiera zdjęć na androidzie. Nie wiem czy to wina przeglądarki czy coś z forum
Tabelka w podwieszonym temacie viewtopic.php?f=10&t=4131 zupełnie się posypała...
Proszę o poprawienie, bo często tam zaglądam
Proszę o poprawienie, bo często tam zaglądam
Nie jestem pewien, czy to po konwersji, ale forum samo przypisało mi datę urodzenia na 01.01.1970. Zmieniłem, ale może komuś jeszcze takie postarzenie/odmłodnienie zostało zafundowane.